GeO architecten logo Schagen leefomgeving van morgen

Han Fortmann

Specificaties

Opdrachtgever Pontis Onderwijsgroep
Status ontwerp Gerealiseerd
Realisatie 2023-2024
Omvang Twee leerpleinen geupgrade en heringericht

Han Fortmann

Heerhugowaard

De Z-ruimtes in het Han Fortmann zijn verkeersruimte en leerpleinen waaromheen per onderwijscluster de lokalen zijn gepositioneerd. Via een architectenselectie hebben we de opdracht gekregen om uiteindelijk de vijf aanwezige Z-ruimtes in  te richten alsmede de aula’s en de buitenruimten. De eerste twee Z-ruimtes zijn inmiddels opgeleverd en hebben elk een eigen thema meegekregen: “Bibliotheek” en “A day at the Beach”.

De bibliotheek is in een hedendaagse Art Deco stijl uitgevoerd en vormt een studieruimte met mogelijkheden om samen te werken, een boek te lezen of aan een van de plekken in de kastmeubels zelfstandig te studeren. Maatwerk Boeken-werk-kasten zijn zo gepositioneerd dat er een drietal studieruimtes ontstaan met elk een eigen invulling. Vloer, wand en plafondafwerking rondom de bibliotheek zijn in het thema meegenomen en zorgen voor een ontspannen studiesfeer in de bibliotheek. De wanden en deuren zijn voorzien van een wrapping; geprinte folies die het mogelijk maakte om deze zonder sloopwerk een compleet ander uiterlijk mee te geven.

School, Han Fortmann, Bibliotheek, Art Deco
School, Han Fortmann, Bibliotheek
School, Han Fortmann, Bibliotheek
School, Han Fortmann, Bibliotheek, Art Deco

Eerste schetsvoorstel voor “de Bibliotheek”

School, Han Fortmann, Bibliotheek, Art Deco

Het meubilair is slim vormgegeven doormiddel van brede leuningen bij de bank, doorzichten door de kasten en tafels op werkhoogte waardoor het multifunctioneel kan worden gebruikt.

''De thematiek per lesgebied draagt bij aan een prettige studiesfeer''

School, Han Fortmann, beach, thema
School, Han Fortmann, beach, thema

''A day at the beach''

Concept & sfeer

A day at the beach is als thema gekozen voor de Z ruimte op de verdieping onder de bibliotheek. Doel is het creëren van een ontspannen studieomgeving waar net als in de bibliotheek zowel ruimte is voor zelfstandig werken, als voor het werken in een kleine groep. Vloer, plafond en Wanden zijn vanuit het thema strand uitwerkt. De wolkenlucht in het plafond is een LED verlichte print die zorgt voor de zonnige sfeer passend bij het strand. De grote steigerhouten bakken met planten zorgen voor een verdeling van de ruimte, die ingevuld is met meubilair in lichte tinten met als uitzondering de twee grote stoffen strandstoelen.

De twee gerealiseerde Z-ruimtes zijn duidelijk familie van elkaar. De methode om vloer wand en plafond aan te pakken zijn identiek. De kleur en afwerkingskeuze, het verlichtingsniveau en het meubilair maken beide ruimtes compleet verschillend.

''Elke Z-ruimte krijgt een thema mee waarmee aansluiting wordt gevonden bij een specifieke plek in de school''

Ontdek meer

Hier zie je meer projecten waar we trots op zijn.

Maak een afspraak

Of vraag informatie op

We maken graag kennis met je. Neem gerust contact op wanneer je een vraag hebt of nieuwsgierig bent naar onze projecten en werkwijze.

School, Han Fortmann, Bibliotheek, Art Deco