GeO architecten logo Schagen leefomgeving van morgen

Brandweerkazerne Warmenhuizen

Brandweergarage, Warmenhuizen

Opdrachtgever: Gemeente Schagen
Status ontwerp: gerealiseerd
Realisatie: 2013-2014
Omvang: 800 m² bvo

"Het silhouet van dorpse schaal als markante dorpsentree."

Beeldbepalend dorpsentree

Warmenhuizen

De brandweergarage bevindt zich op een markante plek aan de Doorbraak bij de oost entree van het dorp.

De Doorbraak is een van oudsher functionele entree route rechtstreeks naar de kom van het dorp. Lange tijd is deze route nagenoeg onbebouwd gebleven, totdat het dorp in de 80-er en 90-er jaren aan de oostzijde structureel werd uitgebreid. Aan de Doorbraak is destijds naast een reeds bestaand schoolgebouw en de voormalige brandweergarage ook het sportcomplex met parkeerterreinen gerealiseerd. Deze bouwwerken en terreinen zijn sindsdien in belangrijke mate het beeldbepalend
geweest voor deze zijde van het dorp. De ruimtelijke ontwikkeling van de Doorbraak miste daardoor een duidelijke regie en ruimtelijke aansluiting op het authentieke dorp.

Het dorpsbeeld van Warmenhuizen wordt gekenmerkt door de afwisseling en veelvormigheid van het kappenlandschap van de intverkavelingen met woonhuizen, stolpen en notabalen woningen. Door de kapvorm in te zetten als expressief architectonisch thema
voor de brandweergarage, wordt de associatie gecreëerd met dit
kenmerkende dorpse beeld.

De nieuwe brandweergarage op deze locatie draagt bij aan de ruimtelijke kwaliteit en versterking van de identiteit van deze dorpsentree.

 

2012012-Brandweergarage-Tekening-01-[1200x900]
2012012-Brandweergarage-Exterieur-09-[1200x900]

"Een gebouw met een unieke functionaliteit, grote en lichte ruimten die het mogelijk maken voor het brandweerpersoneel om snel hun taken uit te voeren.

2012012-Brandweergarage-Interieur-02-[1200x900]

Onderhoudsarme en slijtvaste materialen zorgen dat het personeel zich zo min mogelijk met randzaken bezig hoeft te houden.

2012012-Brandweergarage-Interieur-04-[1200x900]

Grote open ruimten maken het mogelijk voor het personeel om in goed comfort biedt voor voorbereiding, onderhoud en uitruk.

"De kapvorm maakt het mogelijk om voor zowel vrije overspanningen en daglicht te voorzien, zonder het risico van onnodige opwarming."

"Een eenvoudig bouwvlak drukt bouwkosten en komt ten goede aan de beheerskwaliteit van het gebouw in het kader van onderhoud en energie."

“Aanbeveling van de klant. Picim eicae siminis id ut et re peligen deribus intibusa sinctenimost ipienim agnaten erro. Arum expedi ommolorro quodi sam sapere voluptatus int elitiis vitat qui istio te molupta voluptas sus ad evel in erovid. Ihillore provit et omnisse ceperspedit lias ad es autem is doluptam qui od.”
-Klantnaam, Organisatie

Ontdek meer

Hier zie je meer projecten waar we trots op zijn.

Maak een afspraak

Of vraag informatie op

We maken graag kennis met je. Neem gerust contact op wanneer je een vraag hebt of nieuwsgierig bent naar onze projecten en werkwijze.

2012012-Brandweergarage-Exterieur-10-[950x950]