GeO architecten logo Schagen leefomgeving van morgen

Binnenhaven

Binnenhaven, Den Helder

Opdrachtgever particuliere opdrachtgevers
Status ontwerp gerealiseerd
Realisatie 2017-2018
Omvang gevelrenovatie 4 woonhuizen

Complete gevelrenovatie

Den helder

Voor Binnenhaven 37-40 is een nieuw gevelontwerp gemaakt dat aansluit bij de kleinschalige stedelijke bebouwing aan de Koopvaarders Binnenhaven in Den Helder. Het ontwerp resoneert met de maritieme geschiedenis die de stad karakteriseert. 

Het straatbeeld wordt gekenmerkt door een ritmische compositie van verticaal georiënteerde vensters, dakopbouwen en vensterlijsten. Het nieuwe gevelontwerp sluit harmonieus aan bij dit ritme, maar voegt door een eigen materiaalkeuze een frisse interpretatie toe aan het maritieme uiterlijk van de Helderse haven. Het ruw gechipperde metselwerk gaat goed samen met de historische en maritieme uitstraling rondom de Binnenhaven. Het is als het ware een knipoog naar de robuuste en door weer en wind getekende pakhuizen die de setting vormen van een koopvaarders haven.

Binnenhaven Schets, gevel renovatie
Binnenhaven Schets, gevel renovatie, Metselwerk, chipperen, Gechipperd, binnenstedelijk, maritiem, historie, Den Helder, Architectuur
Binnenhaven Den Helder, Architectuur
Binnenhaven, Den Helder

Kleine variaties in de onderdorpel- en tussendorpel hoogten in samenhang met kozijn indelingen ondersteunen de gevraagde diversiteit van het gevelbeeld.

Binnenhaven , Den Helder, Architectuur

Een frisse vertaling van het verticale gevelregime.

Het gechipperde metselwerk past bij de maritieme setting rondom de Binnenhaven.

Binnenhaven Den Helder, Architectuur
Binnenhaven Helder, Architectuur

Achter Binnenhaven

Concept & sfeer

Het schetsontwerp voor de achterbinnenhaven is geinspireerd op de sfeer van ambacht en bedrijvigheid, die het archtitectuurbeeld van de Achterbinnenhaven kenmerkt. De beide woningen zijn gekoppeld. Omwille van een goede bezonning van de achtererven van de woningen aan de Binnenhaven is gekozen voor een tweelaagese plat afgedekt bouwblok, die is geinspireerd op de traditioneel industriele architectuur. Metselwerk met relief in de vorm van penanten en dammen bepalen het beeld, waarbij de symmetrie wordt versterkt door de dubbele entree en dakopbouw van het buitenterras op dakniveau.. De kenmerkende horizontaliteit van deze traditionele architectuurstijl is gevonden in de reeks verdiepingsramen en geproncoeerde afdekbanden.

“Geinspireerd op de sfeer van ambacht en bedrijvigheid, die het archtitectuurbeeld rondom de Binnenhaven kenmerkt”

“Inspiratie is gevonden in de authentieke en markante gevelprincipes in de betreffende straatwand van de Binnenhaven”

“Aanbeveling van de klant. Picim eicae siminis id ut et re peligen deribus intibusa sinctenimost ipienim agnaten erro. Arum expedi ommolorro quodi sam sapere voluptatus int elitiis vitat qui istio te molupta voluptas sus ad evel in erovid. Ihillore provit et omnisse ceperspedit lias ad es autem is doluptam qui od.”
-Klantnaam, Bedrijf

Ontdek meer

Hier zie je meer projecten waar we trots op zijn.

Maak een afspraak

Of vraag informatie op

We maken graag kennis met je. Neem gerust contact op wanneer je een vraag hebt of nieuwsgierig bent naar onze projecten en werkwijze.

Binnenhaven Schets, gevel renovatie, Metselwerk, chipperen, Gechipperd, binnenstedelijk, maritiem, historie, Den Helder, Architectuur