GeO architecten logo Schagen leefomgeving van morgen

Rabobank

Rabobank, diverse locaties

Opdrachtgever Rabobank
Status ontwerp gerealiseerd
Realisatie verschilt per locatie
Omvang verschilt per locatie

Rabobank

Wieringerwerf

De interieur invulling van de Rabobank locaties is gepersonificeerd per locatie. Op deze manier bied het interieur een vertrouwd en betrouwbaar ontvangst voor de Rabo-klanten uit de regio. De ”couleur locale” van Wieringerwerf is gebaseerd op de agrarische context in de Noordkop. De natuurlijke kleuren en opgeblazen groenwand vormen het decor voor een interactief en fris bankgebouw. Het aanland meubel speelt een centrale rol in de omgang met klant. De verfijnde tactiliteit en prikkelende vorm straalt vakmanschap uit, en bied hiermee een solide basis voor een gesprek met de klant.

2015005-Rabobank-WWF-Interieur-01-[1920x1080]

''De couleur locale creëert een vertrouwd en betrouwbaar ontvangst voor de Rabo-klanten uit de regio.''

Rabobank

Den Helder

De associatie met Den Helder is bij aanvang weergegeven in een moodboard, waarin kleur- en materiaalgebruik zijn afgestemd op kenmerkende sferen en kleuren van de maritieme stad. Vanuit deze sfeerbepaling is een eigentijds ontwerp vervaardigd die de dynamiek van deze tijd ondersteund als inrichting van de bank. 

De vliegers op het plafond zijn een verbeelding van de stad Den Helder als kust stad. Het centrale aanland meubel resoneert met de maritieme vormen waar klanten soepel omheen kunnen bewegen.

"Het centrale aanland meubel resoneert met de maritieme vormen van kust stad Den Helder''

Rabobank

Den Burg

Als bezoeker van Texel ervaar je de veelzijdigheid van het eiland als een sequentie.

Aangekomen met de pont vanaf Den Helder voert de Pontweg je langs de culturele en natuurlijke schakering van het eiland tot aan de Cocksdorp, waar de vuurtoren het einde van het eiland markeert.

Deze corridor is als uitgangspunt gehanteerd voor de inrichting van de couleur locale van de bank. In de route van de klant in de relatief smalle en langerekte plattegrond van de nieuwe bank wordt een schakering van landschapsbeelden, activiteiten en ruimtelijke functies geboden, die qua kleur, vorm, beeld en materiaal refereren aan de schakering van het eiland.

Aan weerszijden biedt een beeld van het strand en kustlijn de verte van de horizon, terwijl in de bankhal de functionele plekken zich aandienen als uitnodiging voor communiceren, faciliteren en ondersteunen door de bank. de kleurschakering is gebaseerd op de blauwgrijze horizon, de zand- en duinstranden en een enkel groen accent als verbeelding van de rijke bos- en graslanden van het eiland….

Veel plezier op de weg van Texel!

2015039-Rabobank-Den-Burg-Tekening-01-[1200x900]
2015039-Rabobank-Den-Burg-Interieur-02-[1200x900]

''In de route van het gebouw is een schakering van landschapsbeelden, activiteiten en ruimtelijke functies geboden, die qua kleur, vorm, beeld en materiaal refereren aan de sequentie-schakering van het eiland.''

“Aanbeveling van de klant. Picim eicae siminis id ut et re peligen deribus intibusa sinctenimost ipienim agnaten erro. Arum expedi ommolorro quodi sam sapere voluptatus int elitiis vitat qui istio te molupta voluptas sus ad evel in erovid. Ihillore provit et omnisse ceperspedit lias ad es autem is doluptam qui od.”
-Klantnaam, Organisatie

Rabobank Wieringerwerf

De RABO bank kiest voor vernieuwing. De oude omvangrijke bankgebouwen worden afgestoten en/of verbouwd. Daarvoor in de plaats worden nieuwe banken gerealiseerd, die compact en lenig kunnen worden bemenst. Een ambitieuze reorganisatie, die behalve efficiency ook over een nieuwe klantbenadering gaat. De bank heeft zich als missie gesteld, dat de nieuwe bankomgeving de functionarissen uitdaagt om actief met hun bank en klant om te gaan. Niet langer de traditionele front office desk met een beleefde bankmevrouw erachter of een in zichzelf gekeerde bankmedewerker voorover gebogen over z’n laptop, maar een keuze voor beweging, activiteit en openhartigheid. [leesverder] GeO architecten heeft op basis van een pitch tussen 4 architecten de opdracht verworven. In Wieringerwerf is de eerste bank als format ontwikkeld in samenspraak met het management en de gebruikers. Er is gekozen voor een revolutionair meubel, die uitdaagt tot activiteit in plaats van een desk, waaraan alleen zittend kan worden plaatsgenomen. Het meubel is een ruimtelijk object, waarin, -aan, -op en –mee kan worden geanticipeerd om af te stemmen op de vraag van de klant. Als van zelfsprekend zie je bankmedewerker en klant zich voegen leunend, zittend, hangend tegen het meubel. Een vluchtige vraag kan zich op die wijze ontspannen ontwikkelen tot een geconcentreerd klantadvies of tot een assist bij een geldhandeling aan een van de automaten. Het werkt! De bank functioneert in deze nieuwe gedaante zoals de interieuromgeving is bedoeld. De RABO bank hecht aan haar klanten en de omgeving, waaruit zij is vandaan gekomen. In Wieringerwerf heeft de grootse groene Wieringermeerpolder model gestaan voor de “Couleur Locale”. De kleur groen in verschillende schakeringen, de begroeide wand over een hoogte van 8m in combinatie met de afwerking van vloer en meubels in bamboe geven de bankomgeving een geheel eigen lichte, frisse en vitale sfeer. De achterwand is over de volle breedte van 14m beplakt met een wandhoge foto van de karakteristieke Wieringermeer. Een sfeer die de bezoeker vrolijk stemt en bijdraagt aan een goed contactmoment….

Ontdek meer

Hier zie je meer projecten waar we trots op zijn.

Maak een afspraak

Of vraag informatie op

We maken graag kennis met je. Neem gerust contact op wanneer je een vraag hebt of nieuwsgierig bent naar onze projecten en werkwijze.

2015005-Rabobank-WWF-Interieur-01-[1200x900]